Web TV Nedir?

Web TV Nedir?

Web TV nedir? Web TV için gereken bileşenler nelerdir? Bu yazımızda sizlere web TV ile ilgili olan içeriklerden bahsedeceğiz. Web TV, internet TV ya da İnternet televizyonu olarak da adlandırılabilir. Web TV’yi kısaca özetlememiz gerekirse; seyircilerin istedikleri yerde istedikleri vakit istedikleri içerikleri bilgisayar, tablet veya notebook ile internet üzerinden izlemelerine olanak sağlayan yeni nesil bir televizyon diyebiliriz. Yani internet üzerinden sağlanan televizyon yayınıdır. İstediğiniz yerden internet üzerinden canlı yayın ile izletme imkanı sağlayan yeni nesil yayıncılıktır. İnternet teknolojisi günümüzde oldukça yaygın hale gelmiştir ve bunun yanında hızla gelişmesi ile internet televizyonları da gündeme bomba gibi ismini vurmuştur. Bilindiği üzere TV ya da radyo kurmak oldukça maliyet isterken artık herkes kendi radyosunu kolaylık ile kurabiliyor. Ayrıca herkes bir internet televizyonuna sahip olabilir. TV Hosting adını verdiğimizi internet de TV hosting adı altında satılan FMS URL ile online canlı TV yayın yapmayı sağlayan sistemlerden oluşmaktadır.

Bunun yanında TV hosting nasıl işler diye soracak olursanız öncelikle size verilmiş olan RTMP ile bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz TV Hosting programı ile kendi bilgisayarınızdan TV yayını kendi sunucularımızdan olan RT TV serverlerine gönderirsiniz. Oradan da sunucularımız aracılığı ile sizi izleyecek olan kişiler iphone, android ya da masaüstü bilgisayar ve tabletleri ile online bir şekilde canlı yayını izleyebilirler. Yani bir Web TV, web TV ile sınırsız sayıda izleyiciye ulaşabilir. Bunun yanında sınırsız olarak internet ve canlı yayını otomatik olarak gerçekleştirebilirsiniz. Web TV ile kendi TV kanalınızı oluşturabilir ve kendi internet TV siteniz ile canlı yayın sağlayabilirsiniz. İnternet web TV paketini satın aldıktan sonra firmamız tarafından size gönderilecek olan eğitimi izleyerek internet üzerinden nasıl web TV yayıncılığı gerçekleştirilir ya da nasıl web TV ile online canlı yayın akışına nasıl geçebilirsiniz bunların tüm detayları ve dokümanları İPTV ile birlikte size gönderilecektir. Size verilecek olan internet TV hazır paketi ile TV sitenizin anahtar keylerini yönetebilirsiniz. Eğer internet TV siteniz yoksa ve internet TV sitesine ihtiyaç duyuyorsanız firmamız sizlere ücretsiz olarak TV hosting paketlerinde TV sitesi hediye imkanı sağlamaktadır. Sizlerde kendi TV sitenizi düzenleyebilir ve televizyonculuğa adım atabilirsiniz. Bunlar için ise bizlere ulaşmanız yeterli olacaktır.

Video paylaşım siteleri olan vimeo veya izlesene gibi paylaşım sitelerine üye olan kullanıcılar sitelerin kuralları ve koşullarını sağlayarak videolarını yüklerler ve paylaşırlar. Bunların yayınlanması, görüntülenmesi veya yayından kaldırılması ise portal yöneticilerin elindedir. Web TV’lerde ise yayın kontrolü yayın sahibinin elindedir ve yayından kaldırılmasını, görüntülenmesini yayın sahibi takip etmektedir. Aynı zamanda yayın akışlarını ve kurallarını da yayın sahibi takip eder. Web TV’lerde yayının kendi içeriği yayınlanmaktadır. Eğer sizde profesyonelce bir Web TV kurmak istiyorsanız elinizde şu bileşenlerin bulunması gerekir;

  • Web TV yayın portalı
  • Web TV içerik yönetim sistemi
  • Web Hosting
  • Video hosting

Eğer bir web TV kurmak istiyorsanız gerekenler yukarıdaki gibidir. Böyle bir sistem kurabilmek için ise çok yüksek miktarda bütçe gerekir ve aylarca süren bir üretim süreci gerekmektedir.  Bu süreçlerin hepsini tamamlamış olan santral.tv size baştan üretip sahip olmanız gerekenleri kiralayıp kullandığınız kadar ödeme yapma şansını tanımaktadır. Bu sayede ise az bir bütçe ile hemen aynı gün yayın akışına başlayabileceksiniz. Bunun yanında hiçbir geliştirme bütçesi ayırmadan sürekli geliştirilen bir teknolojiye sahip olmuş olursunuz.

Yer işareti koy permalink.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.