Web TV

Web TV, internet veya televizyon TV olarak da adlandırılır. Web TV’yi kısaca açıklamak gerekirse insanların istedikleri zaman istedikleri yerde ve istedikleri içerikleri tablet, televizyon ve bilgisayardan izlemelerine olanak sağlayan yeni nesil televizyondur.

Web TV’ler ile Youtube Gibi Sitelerin Farkları Nelerdir?

Youtube gibi portallar video paylaşmak için var olan sitelerdir. Bu sitelere üye olan kullanıcılar, sitenin kuralları gereği videolarını paylaşırlar ve yüklerler. Bunların yayınlanması, yayından kaldırılması ve görüntülenme hakları portal yöneticilerinin elindedir. Fakat bu web TV’lerde farkladır. Web TV’lerde bu tamamen yayın sahibinin elindedir. Burada kuralları web TV yayın sahibi belirler. Web TV’lerde yayının içeriği yayınlanır.

Kendi Web TV’niz

Artık çağımız internet çağıdır. Bu internet çağında da kendi televizyon kanalınızı oluşturmak artık çok basit hale geldi. Mesajlarınızı ve video içeriklerinizi artık geniş kitlelere duyurmak için en etkili ve en modern yöntem web TV’dir. Artık günümüzde bilgiye ulaşma ve öğrenme günümüzde görsel ve işitsel teknolojilerle sağlanıyor. Bundan dolayı da ciddi miktarlarda video içerikleri yayınlanıyor. Tüm bu ihtiyaçlar kapsamında facebook, youtubevimeo gibi platformların esnekliği sayesinde kurumsal sitelerinizle sizde kendi internet kanalınızı kurabilirsiniz. Kurmuş olduğunuz kendi Web TV kanalınız ile kendi ürünlerinizi, işletmelerinizi, kurumunuzu en ilgi çekici biçimde tanıtabilirsiniz.

Ne Yayınlayacaksınız?

Aşağıda vermiş olduğumuz örnekler gibi içeriğinizi ve içeriğinizin programını önceden net bir şekilde planlamanızda fayda olacaktır.

  • Kendi kameranızdan veya webcam’inizden video çekebilir ve canlı yayın kayıtları yapabilirsiniz.
  • Kurumsal tanıtımlar, etkinlikler ve bilgiler verebilirsiniz.
  • İlgi alanlarınız veya profesyonel alanınız ile ilgili soru-cevap etkinliği yapabilirsiniz.
  • Arşiv video ve klipleriniz
  • Müşteri referans videolarınız
  • Dışarıdan sağladığınız içerikler
  • Ürün ve çözümleriniz hakkında bilgiler verebilirsiniz.
  • Uzmanlık alanınıza yönelik kliplerçekebilrsiniz.
  • Reklamlar yapabilirsiniz.

Web TV’nizden 7/24 canlı yayın yapmak zorunda değilsiniz. Canlı yayınlarınızı hedef kitlelerinizi yakalamaya yönelik saatler de yapabilirsiniz. Günün diğer geri kalan saatlerinde ise arşivinizden içeriklerinizi istediğiniz sıra ile yayınlayabilirsiniz. İçeriklerinizin kolay ve ulaşılabilir olması izleyici sayınızı olduğundan daha fazla arttıracaktır.

İşin Teknik Tarafı

youTube Live, facebook veya vimeo gibi kullanımı oldukça kolay ve hazır platformlarda öncelikle kayıt yapmanız, ardından da canlı yayınlarınız için ayarlamalar da bulunmanız gerekir. Web sitenizi kendi alan adınızla oluşturmanız işletmenizi veya kurumunuzu tanıtma da daha iyi sonuç verecektir. Fakat daha fazla harcama gerektirebilir. Eğer prodüksiyonlarınızı kendiniz kaydetmeyi planlıyorsanız iyi bir kameraya, yüksek kalite de ses ekipmanlarına, bilgisayarınızdaki video düzenleme programına ve küçük bir stüdyoya ihtiyaç duyabilirsiniz. Evinizde iyi bir aydınlatma alanı yaratabilir ve ses yalıtımı ayarlayabilirseniz evinizdeki alan da yeterli olabilir. Video çekim sırasında arka plan oldukça önemlidir. İzleyenlerinize sizinle ilgili kişisel bilgiler gösterirmiş olursunuz. Ya da gerçek bir profesyonel olduğunuzu gösterebilir. Güzel ve etkili bir arka plan oluşturmak odak noktasını tamamen size ve söylediklerinize getirir.

Tanıtım Önemlidir

Sizi takip eden ve izleyen hedef kitlenizin kanalınıza denk gelmesini beklemek güzel bir fikir olmayabilir. Farklı sitelerde, web sitenizde, broşürlerinizde veya haber bültenlerinde kendi kanalınızın reklamını yapmanız daha doğru olacaktır. Özellikle sosyal medyayı bunun için kullanabilirsiniz. Lansmanınızı, programlamanızı duyurabilirsiniz. İzlenmesini istediğiniz bir etkinlik veya programınız var ise bunu en az 2 gün öncesinden duyurusunu ve reklamını yapın. Takipçi almaya başladıktan sonra ise gelecekte yapacağınız etkinliklerinizi duyurmak için kanalınızda promoklipleri yapabilirsiniz. Böylelikle daha geniş kitlelere ve videolarınızın daha çok takipçiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Yer işareti koy permalink.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.