web TV Kurma

Web TV Kurma

Sizlere Web TV Kurma hakkında merak ettiklerinizin hepsini bu yazımızda derledik. Web TV Kurma nasıl olur? Web TV kurmak için neler gereklidir? Merak ettiğiniz tüm soruların cevapları yazımızda bulabilirsiniz. Web TV ile sizlerde kendi kanalınızı yaratma fırsatı yakalayabilirsiniz.  Web TV kullanıcılarına bir kanaldan daha fazlasını sunmaktadır. Gerek canlı yayın özelliği gerekse sosyal yönü ile pek çok faydası bulunmaktadır. Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi seçeceğiniz herhangi bir isim ile sizler de kendi kanalınıza sahip olabilirsiniz. Web.tv yayıncı programına dahil olarak siz de gelir kazancı elde edebilirsiniz. Kaliteli ve özgün içerikler yaratarak bunu canlı yayınlarda izleyicileriniz ile paylaşabilirsiniz. İstediğiniz yerden de kanalınıza bağlanıp istediğiniz gibi canlı yayın gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda mobil uygulamalarda o sıra canlı yayın yapabilir ve canlı yayın yapan tüm kanalları da izleyebilirsiniz. Yaptığınız canlı yayınları kaydedebilir ve daha sonra da istediğiniz zaman tekrar izleyebilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz profil ile daha fazla takipçilere ulaşıp arkadaş çevresi de edinebilirsiniz. Yayın hakkında takipçilerinize de önden bilgi verebilirsiniz. Günümüzde herkes kendi internet TV’sini kurmak istiyor.

Genel yayın yönetmeliğinin belirlemiş olduğu yayın akışlarını izlemekten sıkılanlar artık televizyonu kendisi yönetmek istiyor. Yeni nesil televizyonculuk da bunu görüyoruz. Bunun için de hazırlıklara başlamak lazım. Pek internet TV’nizi nasıl kuracaksınız? Bunun öncelikli ilk adımı yayını nereden gerçekleştireceksiniz? İkincisi ise izleyicinin onu nereden izleyeceğidir. Dilerseniz iyi bir bağlantınız yani kesilmeyen bir bağlantınız varsa veya iyi bir bilgisayarınız varsa evden yayın yapabilirsiniz. Sürekli kesilen internetiniz varsa da bunun için jenaratör almanız faydalı olacaktır. Zaten artık günümüzde internet olan ilgi arttıkça Web TV Kurma gibi ilgi alanları da git gide artmaktadır. Web TV kendi içinde ikiye ayrılır diyebiliriz. Canlı yayın yapılacak veya yapılmayacak olarak. Yani banttan videoların oynatılacağı yapılar gibi ikiye ayrılmaktadır. Tabi ihtiyaçlarda buna göre değişkenlik göstermektedir. Kaydedilmiş olarak yayınlanan videoların izleyenlere sunulmasında hosting firmalarının katkısı oldukça büyüktür. Aynı zamanda kullanıcıların sizin sitenizdeki videoları rahatlıkla izleyebilmelerinde hosting firmalarının katkıları oldukça fazladır ve bu durum onların yeteneklerine göre değişmektedir. Yapılan en büyük hataların başında ise şu gelmektedir; ben oldukça kaliteli bir video yükleyeyim insanlar da bu kaliteli videoya erişim sağlayabilsin ancak gözden kaçırılan bir durum ise kullanıcıların alt yapı sorunudur.

 Pek çok yerde fiber alt yapı desteklenmediği için sağlıklı bir internet de sağlanamamaktadır. Eğer izleyicilerinize sağlıklı ve kaliteli bir video izletmek istiyorsanız kullanmış olduğunuz video playerın izlettiği video kalitesinin seçilebilir olması gereklidir. İzleyici bu sayede videoları takılmadan rahatlıkla izleyebilecektir. Web TV de canlı yayın yapmak istiyorsanız bunun pek çok yolu vardır. Bunun ilk yolu ise adobeFlash Media Encoder ı kullanarak video player a çok rahat bir şekilde canlı yayın yapabilirsiniz. Eğer canlı yayınınızı çok fazla izleyici tarafından izlenmesini istiyorsanız yani izleyicilerinize kaliteli bir video seyretmek istiyorsanız canlı yayınlarınız da farklı kalitelerde stream yaparak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Yüksek maliyetlere kaçmak istemiyorsunuz, fazla bütçeniz de yok fakat kaliteli bir Web TV yayını yapmak istiyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken şey; PC ya da MAC üzerine kurulu Wirecat ya da Vmix programları ile elinizin altındaki bir kamerayı bağlayarak yayını gerçekleştirmektir. Bu gibi yazılımlar oldukça yeteneklidir. Ancak ne kadar çok özelliklerini kullanırsanız o kadar yüksek özellikte bir PC’ye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Yer işareti koy permalink.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.